Orașul Ovidiu are, începând cu acest an școlar, o grupă de grădiniță cu orar prelungit, care a fost creată în cadrul Grădiniței Licurici. Deși are aproximativ 15.000 de locuitori, orașul Ovidiu nu a avut niciodată o grădiniță cu orar prelungit, cu toate că aceasta era foarte necesară. Primarul ales în luna iunie a acestui an, George Scupra, a înțeles că o astfel de grădiniță cu orar prelungit este absolut necesară și a făcut totate demersurile pentru realizarea ei. „Până când vom reuși să facem o grădiniță separată cu orar prelungit, proiect pentru care am început deja să facem demersuri, am luat decizia înființării unei grupe în cadrul Grădiniței Licurici, care va avea 25-30 de copii”, a declarat primarul orașului Ovidiu, Scupra George.

Grădinița cu orar prelungit este o necesitate în orașul Ovidiu, având în vedere că tinerii din Ovidiu își duc copiii la grădinițe de acest gen din Lumina și Constanța. Realizarea grupei în cadrul Grădiniței Licurici a fost dificilă, având în vedere termenul scurt necesar pentru aprobările de care administrația locală avea nevoie. „Mulțumesc pe această cale inspectorului școlar general, Răducu Popescu, pentru înțelegerea de care a dat dovadă și pentru spijinul pe care l-a acordat orașului Ovidiu în această direcție. Este un prim pas pe care Primăria și Consiliul Local Ovidiu l-au făcut în această direcție”, a dorit să precizeze primarul Scupra George.

Pe lângă grupa de grădiniță cu orar prelungit, în cadrul Grădiniței Licurici a fost realizată, cu bani din bugetul local, o cameră de izolare pentru copiii cu simptome de boală, care este dotată cu pat, toaletă și toate cele necesare, și un cabinet pentru asistentul medical. De asemenea, de la 1 octombrie, va demara și contractul cu o firmă de catering, care va furniza o masă pentru preșcolarii din cele două grădinițe, Licurici și Zig Zag, și care va fi subvenționată cu 50% de administrația locală, potrivit hotărârii Consiliului Local aprobată în ședința ordinară din 11.09.2012.

Prin intermediul aceleaiași hotărâri a fost aprobată și subvenționarea cu 50% a transportului elevilor și studenților din Ovidiu, care trebuie să îndeplinească următoarele condiții: a) au avut maximum 10 absențe nemotivate pe semestru școlar/universitar precedent; b) au obținut media generală pe semestrul precedent egală sau mai mare cu 7. De asemenea, consilierii locali ai orașului Ovidiu au decis ca, pentru anul școlar/universitar 2012-2013, să subvenționeze integral prețul abonamentelor pentru transportul în comun al cadrelor didactice din orașul Ovidiu, inclusiv satele Poiana și Culmea.