În data de 3.04.2015, Liceul Tehnologic “Ion Podaru” a fost implicat în activitatea numită “Atelierul micilor botanişti” desfăşurată în localitatea Poiana iniţiată de domnul Miron Silviu (reprezentant al SC Silvian SRL, C-ţa – partener educaţional în formarea profesională al elevilor de la Liceul Tehnologic “Ion Podaru”) în colaborare directă cu Primăria oraşului Ovidiu şi ISJ Constanţa.
La activitate au participat elevii clasei a IV-a C însoţiţi de d-na profesor pentru învăţământul primar Oniciuc Alina şi de d-na profesor inginer Pavel Virginia.
Sub atenta îndrumare a d-lui Silviu Miron, elevii au fost iniţiaţi în activităţi de îngrijire şi înmulţire a plantelor de grădină şi de apartament.
În urma acţiunii demonstrative a d-lui Silviu Miron în ceea ce priveşte efectele benefice ale sucului de orz verde asupra organismului, elevii au preparat şi degustat licoarea revigorantă folosită în terapia bolilor şi întreţinerea stării de sănătate.
La sfârşitul activităţii, fiecare participant a primit o floare de grădină şi un arbust (zmeur) pe care să le îngrijească aplicând tehnicile învăţate în atelier.
Cadrele didactice implicate în activitate mulţumesc în mod deosebit Primăriei oraşului Ovidiu (care a asigurat şi transportul gratuit al elevilor), conducerii liceului (Director: Prof. Dr. Scupra Cristina) şi d-lui Silviu Miron care au organizat acest eveniment. Promitem să participăm cu entuziasm şi la activităţi viitoare!