Primaria Orasului Ovidiu continua traditia si in acest an, prin organizarea Zilelor Orasului Ovidiu si a Festivalului cantecului popular – Elena Roizen in perioada 29-31 mai 2015, dar si organizarea de evenimente sportive si de divertisment pentru locuitorii orasului si nu numai.
La initiativa primarului George Scupra incepand cu luna mai Centrul Cultural Ovidiu se va numi Centrul Cultural Elena Roizen. In perioada imediat urmatoarea dupa finalizarea lucrarilor de reamenajare si reabilitare completa a centrului cultural va avea loc si festivitatea de inaugurare.
Evenimentele culturale si momentele artistice vor incepe in ziua de vineri la ora 13.00 prin organizarea luptelor tataresti traditionale – KUREȘ la stadionul din orasul Ovidiu. In acest an spectacolul muzical va fi deschis , la invitatia primarului George Scupra, de ansamblul Oraşului Kucukkuyu din Turcia, oras infrăţit cu oraşul Ovidiu in anul 2014. Incepand cu ora 21.30 in incheierea recitalurilor de muzica populara, muzica usoara si muzica rock va avea loc spectacolul sustinut de Nico si Cabron.
Sambata, incepand cu ora 11.00 are loc deschiderea recitalurilor si spectacolelor dedicate copiilor si incepand cu ora 18.00 deschiderea Festivalului cantecului popular – Elena Roizen faza de concurs, organizat de Primaria Ovidiu in colaborare cu Centrul Cultural Elena Roizen. In incheiere cunoscuta interpreta de muzica popular Veta Biris va sustine un recital. Seara va fi incheiata cu un spectacol exceptional sustinut de trupa, ce a reprezentat Romania la Eurovision 2015, trupa Voltaj.
Duminica, incepand cu ora 10.00, Primaria Ovidiu in colaborare cu Clubul Sportiv Ovidiu organizeaza cea de a II-a editie a Crosului Orasului Ovidiu. Daca anul trecut la prima editie au fost aproximativ 600 de participanti de toate varstele (de la 6 ani pana la 79) ani, anul acesta organizatorii preconizeaza un numar de cel putin 1000 de participanti. Prin eforturile primarului George Scupra toti participantii, la fel ca si in editia precedenta, vor fi premiati cu articole sportive si dulciuri iar premiantii la cele 3 categorii de varsta ( 10-14 ani, 14-18 ani, peste 18 ani ) vor primii premii substantiale.
Un alt eveniment ce devine o traditie a Orasului Ovidiu este Cupa Orasului Ovidiu la fotbal. Anul acesta au fost inscrise in competitie 12 echipe din Ovidiu. Finala Cupei la fotbal se va desfasura duminica 31 mai 2015 incepand cu ora 14.00 in incinta Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi.
Incepand cu ora 18.00 pe scena Centrului Cultural va avea loc Gala Festivalului cantecului popular Elena Roizen; in incheiere vor sustine recitaluri de muzica popular Stefania Rares si Ilie Caras iar ca invitati speciali sunt trupele – 3 Sud Est si BUG Mafia. Festivitatile dedicate Zilelor Orasului Ovidiu se vor incheia cu un spectacol impresionant de artificii.

Va asteptam cu drag !
George Scupra
Primar Oras Ovidiu