Proiectul privind realizarea reţelei de gaze în satul Poiana se încadrează în graficul stabilit iniţial, iar primarul George Scupra dă asigurări că termenul de finalizare va fi respectat. Beneficiare sunt 300 de familii din Poiana, care va deveni primul sat din judeţ care va fi racordat la reţeaua de gaze.

În luna octombrie 2014 s-a dat startul lucrărilor privind realizarea reţelei de gaze în satul Poiana. Astfel, satul care aparţine din punct de vedere administrativ de oraşul Ovidiu este prima aşezare cu acest statut din istoria Constanţei care va fi recordată la reţeaua de gaze. Iniţiativa racordării satului Poiana la reţeaua de gaze a fost susţinută de senatorul PSD de Constanţa, Nicolae Moga, care astfel şi-a îndeplinit o promosiune făcută locuitorilor din colegiu la ultimele alegeri.

Au început lucrările pe străzi

Potrivit primarului oraşului Ovidiu, George Scupra, de curând a fost demarată cea de-a doua etapă a acestui proiect, respectiv efectuarea de lucrări pe străzile din localitate, etapă premergătoare introducerii sistemului în curţile oamenilor. Obiectivul general al lucrărilor vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor din mediul rural, respectiv a celor 900 de locuitori au satului Poiana.

„În această săptămână au fost demarate lucrările de infrastructură gaze naturale intravilan în sat Poiana reprezentând etapa a II-a a proiectului şi cuprinde străzile Albatros, Prelungirea Albatros, Liniştei, Panseluţelor, Izlaz, Nuferilor, Horticolei, Semanatorului, Proiectată, aleea dintre str. Cerealelor şi str. Albatros, Cerealelor parţial, lucrare în valoare de 400.000 lei, fonduri alocate de la bugetul local. Termenul estimat de finalizare a celei de a II-a etape este toamna acetui an. După finalizarea acestei etape, în funcţie de alocările financiare de la bugetul local se va implementa şi ultima faza a proiectului, care va cuprinde întreg intravilanul satului Poiana.

300 de familii vor beneficia de gaze

Valoarea lucrărilor este de 1,1 milioane de lei, iar dimensiunea reţelei proiectului „Distribuţie gaze naturale în satul Poiana” este, în total, de 15 km. În ceea ce priveşte termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor, acesta este sfârşitul anului viitor, iar primarul Scupra susţine că această dată va fi respectată. „La sfârşitul acestui an locuitorii vor avea gaze în case. Ca şi distanţă, vorbim de 5 km până la intrarea în sat şi alţi 10 km în interior, lucrare ce a fost realizată în toamna anului trecut. Ne bucură faptul că ducem gazele în Poiana prin acest proiect, dar ceea ce este cu adevărat important, dacă oraşul Ovidiu a fost primul oraş în care au fost gaze, după Constanţa, putem vorbi de primul sat cu gaze din judeţul Constanta. Este o investiţie de 33 miliarde lei vechi, realizată în parteneriat cu Congaz, dar şi cu fonduri alocate din bugetul local. În prima etapă au fost realizate lucările de aducţiune gaze naturale a unei conducte de 5 km, între Ovidiu şi Poiana – DC 88, în valoare de 470.000 lei”, a declarat primarul George Scupra pentru „Observator de Constanţa”.

După ce se vor finaliza lucrările la reţeaua de gaze, dorinţa edilului este să realizeze o altă investiţie pentru satul Poiana – modernizarea reţelei de apă.

Mihaela Tîrpan