La initiativa primarului George Scupra, Centrul medical de permanenta din Ovidiu, va purta numele primului medic care a început să profeseze în oraş, în anul 1962. Este vorba despre Nicolae Ţibrea, ajuns la venerabila vârstă de 82 de ani.
„Când i-am comunicat domnului Ţibrea intenţia noastră şi i-am cerut acordul, a fost vizibil emoţionat. Ne-a spus că… încă nu a murit, dar i-am explicat că noi dorim să facem gesturi de recunoaştere a valorilor oraşului în timpul vieţii” ( George Scupra)
In perioada de început a construcţiei Canalului Dunăre – Marea Neagră şi a Electrocentralei Ovidiu I, într-o construcţie specială a fost organizat un dispensar spital, până în 1961, când, pe strada Sănătăţii, într-un bloc de locuinţe militare a fost organizat un dispensar uman, cu un cabinet pentru consultaţii adulţi – deservit de Nicolae Ţibrea – şi un cabinet de pediatrie, deservit de Vasilica Ţibrea.
Dl. dr. Nicolae Tibrea s-a născut în 1933 în Focşani, iar în 1962 a absolvit Facultatea de Medicină din Iaşi. Tot în 1962, el a fost repartizat în comuna Ovidiu, cu specializarea medic medicină generală. În perioada 1965-1969, domnul Ţibrea a fost deputat de Ovidiu şi de Constanţa. După Revoluţie, între 1992-2000, dumnealui a fost consilier local independent. În 1997 s-a pensionat, dar continuă să profeseze, în prezent în sistemul privat de sănătate. Prin mâinile dânsului au trecut toţi părinţii celor din Ovidiu.