Astazi, 03.12.2015 a avut loc în sala de consiliu a Primăriei Ovidiu, conferința de finalizare a proiectului “Construire debarcader in orasul Ovidiu”, finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit 2007-2013 în baza contractului de finanţare nr. 439/04.02.2015 încheiat între Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale și UAT Orașului Ovidiu, proiect inclus în Strategia de Dezvoltare Locală Integrată ,, Dobrogea Nord – PĂMÂNTUL SĂLBATIC DINTRE APE ”.

Proiectul debarcaderului din orașul Ovidiu include construirea și amenajarea pe malul lacului Siutghiol, pe o suprafață de 1.616 mp, a două pontoane plutitoare pentru ancorare, a unui punct de servire a mesei pentru pescari și a unor căi de acces pietonale și auto la pontoane.

Obiectivul general al proiectului este creșterea valorii adăugate la produsele pescărești tradiționale și creșterea consumului de pește și a produselor din pește la nivelul zonei Dobrogea Nord.

Implementarea acestui proiect, rezultat al iniţiativei administraţiei locale, ce a vizat măsuri de creare a infrastructurii de debarcare şi descărcare peşte, va contribui la susţinerea dezvoltării pieţei interne pentru peşte şi creşterea investiţiilor private ulterioare.

Valoarea totală a proiectului este de 1.782.065,95 lei, însumând fonduri acordate de la bugetul de stat, fonduri din Fondul European pentru Pescuit şi bugetul local al Primăriei Ovidiu.