Astazi, 01 decembrie 2015, Primăria Orașului Ovidiu a organizat o serie de evenimente dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României.
Manifestările au început la Biserica Adormirea Maicii Domnului, unde în prezența dlui. Primar George Scupra, a consilierilor locali și a reprezentanților instituțiilor din orașul Ovidiu s-a oficiat slujba de sfințire a unui cozonac, realizat special pentru această sărbătoare, el cântărind aproximativ 82 kg.
Însoțiți de Fanfara Raja din Constanța și împreună cu toți cei prezenți la această slujbă, alaiul s-a deplasat pe Șos. Națională până pe platoul Centrului Cultural Elena Roizen.
În deschidere Fanfara Raja a ținut un recital de cântece dedicate Zilei Naționale, urmat apoi de cuvantul dlui. primar, George Scupra care a urat tuturor celor prezenți : ,, La mulți ani România și la mulți ani ovidieni. Vă urez să fim sănătoși, puternici, împăciuitori și mai buni unii cu alții’’, apoi i-a invitat pe toți la o horă în acordurile fanfarei.
Evenimentul a continuat printr-un spectacol de muzică și dans oferit de Ansamblurile din cadrul Centrului Cultural ,, Elena Roizen’’: Dobrogeanca și Armânamea.
Toți participanții la evenimentul de astăzi, aproximativ 700 de persoane, au fost înâmpinați cu mâncare tradițională românească oferită gratuit de Primăria Ovidiu.