In data de 06.03.2017, a avut loc vizita oficiala la primaria Ovidiu, a delegatiei orasului Sulmona din Italia, locul nasterii poetului latin Ovidius Publius Naso, condusa de doamna primar Annamaria Casini, unde a fost semnat acordul de infratire a celor doua orase.
Dupa acest eveniment delegatia a fost intampinata la Palatul Parlamentului din Bucuresti in cadrul unei intalniri oficiale cu ministrul romanilor de pretutindeni domnul Angel Tilvar si domnul senator din Constanta, Nicolae Moga.
Delegatia din Sulmona impreuna cu domnul primar George Scupra, in cele trei zile dedicate acestui eveniment, obiective culturale si istorice ce au legatura cu viata si operele poetului Ovidius. Au participat la conferinta din cadrul Universitatii ,,Ovidius’’ din Constanta, unde delegatia a fost primita de rectorul universitatii, domnul prof.univ.dr. Sorin Rugina. Totodata, au vizitat primaria Constanta si zona centrului vechi din Constanta (Cazinoul, statuia lui Ovidiu ) unde au fost primiti de primarul orasului, domnul Decebal Fagadau.
O zi din program a fost dedicata cunoasterii obiceiurilor si traditiilor dobrogene, prin organizarea unui spectacol artistic de muzica si dans la Centrul Cultural ,,Elena Roizen’’ din orasul Ovidiu, dar si vizita in Parc-Faleza, de pe malul lacului Siutghiol din orasul Ovidiu, de unde delegatia a putut admira Insula Ovidiu si Castrul Roman.
Programul de lucru a inclus si o vizita in Judetul Constanta, comuna Adamclisi, unde a fost vizitat Tropaeum Traiani, dar si Manastirile Sf. Andrei si Dervent.
In urma acestor evenimente, doamna primar Annamaria Casini a propus ca deschiderea oficiala a Conferintei Internationale dedicate Anului Ovidius 2017 din data de 03.04.2017, sa fie realizata impreuna cu primarii celor doua orase infratite cu orasul Sulmona, respectiv George Scupra si Decebal Fagadau. Conferinta deschide seria de evenimente internationale dedicate poetului latin si totodata va fi lansat un logo oficial dedicat bimilenarei Ovidius, logo care deja a fost facut cadou de catre administratia din Sulmona, primariilor din Roma, Constanta si Ovidiu pentru a fi folosit si a marca unitar evenimentele culturale si istorice ce se vor desfasura in 2017-2018.
Primarul George Scupra a anuntat ca va comemora viata si opera poetului latin prin organizarea primei editii a Festivalului ,,Ovidius’’, care va avea loc in fiecare an in parcul de pe malul lacului Siutghiol in apropierea Insulei Ovidiu. Vor fi organizate si evenimente comune prin schimburi de experienta cu caracter tematic (concursuri, piese de teatru, expozitii etc.).