Astazi, 20.03.2017, in ziua nasterii marelui poet Ovidius, primaria orasului Ovidiu deschide seria de evenimente din acest an ce a fost dedicat la nivel international poetului.

Odata cu infratirea orasului Ovidiu cu orasul Sulmona (locul nasterii poetului Ovidius), in data de 06.03.2017, primaria Ovididiu a primit dreptul, alaturi de primariile din Roma si Constanta, de a folosi insemnul oficial al bimilenarei Ovidius,  ca semn unitar de marcare a evenimentelor comune din 2017-2018.

Prima actiune a fost realizata in parteneriat cu Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, la meciul dintre FC Viitorul si Steaua Bucuresti, unde copiii care au insotit echipele pe teren au purtat logo-ul oficial.

Totodata, astazi au avut loc seminarii si dezbateri la Liceul Tehnologic ,,Ion Podaru’’ si Scoala Gimnaziala Nr.2 din Ovidiu, prilej cu care elevii au prezentat drumul exilului, au recitat si au dezbatut viata si operele poetului.

In acest context, domnul primar George Scupra, a prezentat legatura dintre orasul Ovidiu si viata poetului Ovidius.Orasul Ovidiu este singurul oras din Europa  care poarta numele poetului, iar legendele spun  ca in acestui spatiu, Ovidius a fost exilat, scriind o parte din operele sale, de aici derivand si denumirea Insulei Ovidiu.

Vizual in vederea comemorarii celor 2000 ani de ani de la moartea poetuluiprimaria a afisat insemnul oficial  pe principalele cladiri administrative ( sediul primariei, Centrul Cultural ,,Elena Roizen’’, Club Sportiv Ovidiu), dar si la intrarile din oras, pentru a marca concomitent cu primaria din Sulmona acest eveniment cultural de insemnatate internationala.

Seria de actiuni dedicate Bimilenarei Ovidius va continua pe tot parcursul acestui an, urmand ca in vara sa aiba loc la Ovidiu prima editie a ,,Festivalului Ovidius’’.