La sediul școlii a avut loc o festivitatea emoționantă, găzduită cu eleganță și emoție de directoarea școlii, Daniela Bîrsan. Au vorbit despre școală și elevii ei fosta directoare, decanul de vârstă al profesorilor, un reprezentant al Universității Ovidius, dar și primarul orașului Ovidiu, George Scupra. Cei prezenți și-au adus aminte de începuturile unității de învățământ, care funcționa în două clase încălzite cu sobă cu lemne. Acum vorbim de o școală modernă, cu toate cele necesare unui învățământ de calitate, care rivalizează cu școlile bune din municipiul Constanța.

„Odată cu Ovidiu începe și viața culturală tomitane. Este clar că a scris aici Tristele și Ponticele, și din acest punct de vedere istoria literaturii române ar trebui să înceapă cu Ovidius. Un alt argumente ste că vrem, ne dorim și este nevoie să dăm acestei urbe o șansă pentru a-și construi un profil cultural, o identitate culturală de care n-am fost conștienți, generații de-a rândul. Suntem ovidieni, urmași ai poetului latin”, a spus primarul George Scupra.

În cadrul evenimentului, elevi ai școlii au prezentat câteva momente artistice deosebite, din care puteți urmări fragmente în clipul de mai jos.

 

Sursa: CT100.RO – știrile de care ai nevoie