Orașul Ovidiu, centrul distracției pentru weekend. Gabriel Cotabiță: „Un spectacol făcut exclusiv pentru oraș și care nu se regăsește în altă parte“

Au încântat generațiile anilor ’80 și ’90 cu muzica lor, iar acum, spre apusul cariei, dovedesc că, indiferent că anii au trecut și că gusturile se mai schimbă, melodiile cântate de ei încă mai vibrează în inimile publicului. Vorbim de cântăreții umpleau sălile până la refuz în urmă cu 30 – 40 de ani: Gabriel Cotabiță, Aurelian Temișan, Gheorghe Gheorghiu, Horia Moculescu, Adrian Daminescu, Mihai Constantinescu, Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Oana Sârbu, Silvia Dumitrescu și Sanda Ladoși, care au oferit un spectacol de neuitat în seara zilei de sâmbătă, 30 iunie, la Ovidiu. În fața a sute de spectatori, artiștii au reaprins flacăra muzicii românești, semn că melodiile de odinioară sunt ca vinul vechi. Spectacolul intitulat „Gabriel Cotabiță și prietenii – un secol de muzică românească“ a avut loc și în cadru deosebit: pe o scenă amenajată pe apă în zona Parcului faleză.

Cel care a avut misiunea să adune atâtea vedete laolaltă a fost Gabriel Cotabiță, care și-a chemat vechii prieteni de scenă într-un show unic. Cotabiță a povestit, pentru TOMIS NEWS, care are o legătură emoținală cu orașul Ovidiu.

„Sunt legat de Ovidiu, pentru că în localitatea Poiana, care aparține de Ovidiu, este înmormântat tatăl meu și, inevitabil, din când în când mai trec pe la mormânt. În ceea ce privește spectacolul, am plecat de la ideea pe care mi-a propus-o Primăria Ovidiu, aducând oameni pe care eu îi iubesc și care au reprezentat ceva pentru muzica românească. Este un spectacol făcut exclusiv pentru Ovidiu și nu se regăsește în altă parte“, a declarat Gabriel Cotabiță, pentru TOMIS NEWS.

Spectacolul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Ovidiu și a făcut parte din cadrul „Zilelor orașului“, care s-au desfășurat în perioada 29 iunie – 1 iullie.

„Este un spectacol realizat de Gabriel Cotabiță și prietenii săi, fiind vorba de generația anilor 70 – 80 – 90 cu care mulți au crescut“, a afirmat primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

 

Sursa: https://tomisnews.ro