This image has an empty alt attribute; its file name is tenis-de-masa-campionat-Ovidiu-6-696x464.jpg
De astăzi, Clubul Sportiv Orășenesc Ovidiu s-a îmbogățit cu o nouă secție, cea de tenis de masă. Inaugurarea a avut loc în Sala de Sport din oraș printr-un meci demonstrativ al campionei europene la tenis de masă, Luciana Camelia Mitrofan, originară din Ovidiu, urmată de prima ediție a Campionatului de Tenis de Masă – nivel amatori. Este singura secție de tenis de masă înființată în județul Constanța, în afara celei din municipiul reședință.

Evenimentul, organizat de Clubul Sportiv Orășenesc Ovidiu, cu sprijinul autorităților locale, s-a bucurat de prezența unui număr destul de mare de participanți, având în vedere că este pentru prima dată când se vorbește despre practicarea acestui sport în Ovidiu, în mod organizat.

Iar sportul în orașul Ovidiu a devenit deja, pentru cei mai mulți tineri și copii, un mod de viață. Vorbim despre haltere, rugby, caiac-canoe, fotbal, dans sportiv, volei și baschet. Iată că administrația locală, prin Clubul Sportiv Orășenesc Ovidiu, a dat curs solicităților cetățenilor orașului și a hotărât înființarea unei noi secții.

În acest sens, în cursul zilei de sâmbătă, în Sala de Sport din oraș a avut loc prima ediție a Campionatului de Tenis de Masă pentru amatori.

De la un astfel de eveniment nu puteau lipsi nici reprezentanți de seamă ai sportului constănțean precum fostul mare atlet al Constanței, Ilie Floroiu, fostul director al CS Farul, dar și directorul Direcției Județene de Sport și Tineret Constanța, Mariana Solomon, ca garanți ai sportului de calitate care se desfășoară în Ovidiu.

Manifestarea a debutat cu festivitatea de premiere a campioanei europene Luciana Mitrofan, o tânără originară din Ovidiu, un exemplu de urmat pentru copiii din oraș. Referindu-se la acest eveniment, primarul orașului Ovidiu, George Scupra a precizat: “Pentru elevii noștri aveam nevoie ca și aici, în orașul lor, să poată practica acest sport. E un sport iubit, nu numai de copii, solicitări erau numeroase pentru înființarea acestei secții. Așteptam și momentul oportun. Astăzi avem o campioană europeană care locuiește în Ovidiu, care a plecat din Ovidiu, ne mândrim cu ea și am vrut să o prezentăm publicului și ovidienilor și să fie un exemplu pentru cei mai mici. Astăzi s-a desfășurat prima ediție a acestui campionat, dar sunt sigur că și cu ajutorul celor implicați vom crește de la an la an. Este o mândrie locală și pentru cei tineri și sunt sigur că din ce în ce mai mulți vor lua exemplul Cameliei Luciana”.

Acesta i-a înmânat, din partea administrației locale, o diplomă de “Cel mai bun sportiv al orașului Ovidiu în anul 2018” pentru rezultatul adus , dar și o sumă de bani -10.000 de lei, bani ce îi va folosi pentru antrenamente, echipamente și tot ceea ce va avea nevoie sportiva.

Festivitatea poate fi urmărită și aici: www.facebook.com/ZiarulAmprenta

Așa cum se întâmplă și în cadrul celorlalte sporturi care se practică în orașul Ovidiu – haltere, rugby, caiac-canoe, fotbal, dans sportiv, volei și baschet, copiii nu plătesc nimic pentru a urma unul dintre aceste sporturi în cadrul Clubului Sportiv, profesorii fiind remunerați din bugetul local. “Vrem să creștem, să promovăm, ne căutăm antrenor și suntem siguri că ediția a doua va fi una mult mai mare”, a mai spus primarul.

“Mă bucurul că Farul este o structură de colaborare și vă doresc mult succes și să ajungeți cât mai sus”, le-a transmis și Ilie Floroiu.

Înscrierile pentru practicarea tenisului de masă se vor face în urma consultării directorilor de școli, a elevilor, și în funcție de câți doritori vor fi.

Singura localitate din județ unde există secție de tenis de masă

Directorul Direcției Județene de Tineret și Sport Constanța, Mariana Solomon, a ținut să evidențieze că este prima secție de tenis de masă înființată în județ. “Ce văd aici ar trebui să fie un exemplu pentru tot sportul din județ. Municipiul Constanța are o tradiție în ceea ce privește campionii la tenis de masă și am putea să păstrăm această tradiție crescând și baza de selecție în fiecare comunitate locală. Mi-aș dori să fie mai multe personalități prezente aici să vadă ce înseamnă și ce iese atunci când pui suflet și pasiune și te îndrepți către sport care ar trebui să fie un mod de viață pentru noi toți, pentru sănătatea fizică și psihică. Mi-ar fi plăcut ca și antrenorii noștri de loturi naționale la tenis de masă, Andrei Filimon și Viorel Filimon, să fie prezenți aici pentru că astăzi este un eveniment excepțional aici. Sunt convinsă că se vor interesa și vor da mâna cu toate comunitățile locale să dezvolte această disciplină sportivă”.

Emoționată, campioana europeană Lucian Camelia Mitrofan, a venit astăzi în fața ovidienilor să le arate frumusețea acestui sport, ne-a declarat că drumul său până la acest titlu a fost unul destul de greu, plin de sacrificii, dar și de multe satisfacții: “Eu am început acest sport acum opt ani. Eram la bunica și nu aveam alte activități decât școală și teme și ea m-a îndemnat să merg să practic un sport. Am început la Constanța, am fost doi ani legitimată la LPS și acum sunt la Clubul Sportiv “Farul”. Mă simt mândră și onorată că pot să vin să dau un exemplu copiilor și tinerilor din Ovidiu”, a mai spus sportiva.

Festivității de premiere a sportivei Luciana Mitrofan i-au precedat meciul demonstrativ jucat împreună cu colega sa de la CS Farul, Iulia Caragea, și meciurile de tenis de masă desfășurate în cadrul primei ediții a campionatului.

Prima ediție a turneului de amatori la tenis de masă s-a desfășurat pe două categorii de vârsta: 14 – 18 ani și peste 18 ani. La fiecare categorie au fost înscriși 12 participanți, fiind premiate locurile I – IV.

Clasamentul la juniori și seniori, la finalul partidelor a arătat astfel:

Categoria Juniori:

Locul 1 Năstruț Iulian;
Locul 2 Păduraru Sergiu;
Locul 3 Bazgan Narcis;
Locul 4 Veru Sebastian.

Categoria Seniori:

Locul 1 Bercuci Lucian;
Locul 2 Ardeleanu Viorel;
Locul 3 Iani Gigi;
Locul 4 Drăgan George.

Premiile acordate participanților au constat în articole sportive de la sponsorul evenimentului, Decathalon.

Sursă foto: Facebook Primăria Ovidiu