https://www.replicaonline.ro/rbin/data277000/parcagrement.jpg

Un oraş vecin municipiului Constanţa va avea patru parcuri noi! Proiectele au intrat în linie dreaptă, după atragerea de fonduri guvernamentale ori cu bani de la bugetul local. Două oaze de verdeaţă vor începe să prindă contur din data de 1 martie 2019. „A fost semnat ordinul de începere a lucrării, dispoziţia este datată 1 martie”, a precizat primarul oraşului Ovidiu, George Scupra.

Cele patru parcuri, dacă punem la socoteală şi zona verde prinsă în proiectul „Castrul Roman” (detalii AICI), sunt poziţionate în zona malului lacului Siutghiol. Întreaga zonă, după ce se vor încheia toate proiectele puse la cale de administraţia locală, va arăta complet diferit şi va fi legată prin 2 kilometri de promenadă.

Reamintim detaliile proiectului privind cele două parcuri de agrement:

În data de 24.04.2018 primarul orașului Ovidiu, George Scupra, a semnat Contractul de finanţare Nr. 1897 pentru proiectul „Zona de relaxare și agrement în orașul Ovidiu”, Cod SMIS 113016, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru POR, proiect ce constă în realizarea a două parcuri de agrement în orașul Ovidiu.

1. Primul parc se află situat pe malul lacului Siutghiol, în vecinătatea insulei Ovidiu, cu o suprafață de 3742,00mp și va face legătura între Debarcader și Parc Faleză Lac. Facilitățile oferite locuitorilor prin amenajarea acestui parc sunt:

– un perete de escaladă, pentru copii și adulți, ce va avea lungimea desfășurată de 15,35m și înălțimea variabilă până la maxim 4,00m.

– amfiteatrul natural, realizat din amenajări ale pantei naturale a terenului cu 6 gradene de odihnă și spații de circulație.

– plase de relaxare deasupra apei

– mobilierul urban – bănci cu și fără mânere, care să permită apropierea cărucioarelor pentru copii sau a celor rulante, coșuri de gunoi cu trei compartimente, cișmele/țâșnitori de apă potabilă;

– sistemul de irigație, inclusiv stația de pompare realizată îngropat;

– sistemul de iluminat

– sistemul de supraveghere video

– zona de panouri fotovoltaice care asigura cantitatea de energie necesară consumurilor estimate pentru iluminat

2. Al doilea parc se află pe terenul amplasat în zona dea lungul canalului pluvial, dintre cartierele Sat Vacanță și Ovidiu Sud, de la Drumul Național DN2A până la Lacul Siutghiol, pe o suprafață de 2832mp și va cuprinde următoarele puncte de interes și funcțiuni:

– labirintul de vegetație, un loc de recreere pentru copii și adulți deopotrivă;

– spațiul de odihnă și relaxare, cuprinde băncile și vegetația de ambianța care crează alveole și pergole de umbră pentru locurile de odihnă;

– peluza, realizată prin inierbare.

– mobilierul urban – bănci, coșuri de gunoi, cișmele/țâșnitori de apă potabilă;

– sistemul de irigație, inclusiv stația de pompare realizată îngropat;

– sistemul de iluminat și sistemul de supraveghere video.

Valoarea totală a proiectului este de 6.425.304,96 lei, iar valoarea cofinanțării eligibile a UAT ORAȘ OVIDIU este de 112.735,32 lei. Perioada de implementare a proiectului “Zona de relaxare și agrement în orașul Ovidiu” este până la dată de 30 aprilie 2020.

Mai multe imagini care înfăţişează cum vor arăta parcurile, găsiţi AICI!

Sursa: https://www.replicaonline.ro