Autoritatea locală din Ovidiu a atribuit recent contractul privind furnizarea loturilor 3 şi 1 din cadrul contractului de achiziţie de utilaje – ambulanţă tip B (lot 1), microbuz 13+1 locuri (lot 2), autospecială de stins incendii (lot 3) – parte din proiectul „Integrated risk management and efficient reactions of authorities for civil safety”, cod proiect ROBG 393, finanţat în cadrul Programului Interreg VA Romania-Bulgaria, Axa 3 «O regiune sigur㻓. Termenul de predare a celor două loturi este de trei luni de la data atribuirii contractului. 

Reamintim faptul că la finele lunii august 2018, autoritățile locale din Ovidiu semnau  contractul de finanțare a proiectului cu titlul „Integrated risk management and efficient reactions of authorities for civil safety”, cod proiect ROBG 393. Contractul a fost încheiat între Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru Granița România-Bulgaria în calitate de Secretariatul Comun, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management și Unitatea Administrativ-Teritorială Orașul Ovidiu, în calitate de Beneficiar.

Beneficiarul lider al proiectului este UAT Oraș Ovidiu, partenerii fiind Primăria Orașului Șabla și Fundația Idein Developpment Foundation din Bulgaria.

Proiectul are ca obiectiv creșterea cooperării transfrontaliere pentru prevenirea situațiilor de urgență şi a serviciilor de prevenire a dezastrelor naturale. n același timp, proiectul își propune să dezvolte capacitatea autorităților pentru a reacționa rapid la amenințări pentru a asigura o zonă sigură pentru dezvoltarea sustenabilă și pentru a crește standardele de viață ale populației. Abordarea transfrontalieră a acestui proiect (UAT Oraș Ovidiu și partenerii municipalitatea Șabla și Fundația Idein din Bulgaria) va fi demonstrată de echipe comune, suport financiar comun și management comun.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice, lotul 3 „Autospecială de stins incendii“, a fost adjudecat de Romprim SRL, contra sumei de 402.306,85 de lei.

De asemenea, și lotul 2 – furnizarea unei ambulanțe tip B – a fost adjudecat de către Deltamed SRL, așa cum se evidențiază în contractul nr. 7872/15-04-2019 contra sumei de 266.500 de lei.

În ceea ce privește lotul 3 – furnizarea unui microbuz 13+1 persoane aferent activitatilor Proiectului „ Integrated risk management and efficient reactions of authorities for civil safety”, cod proiect ROBG 393 – potrivit anunțului din SEAP procedura a fost anulată pe 7 martie 2019, menționându-se că “Lotul a fost anulat administrativ”.

Privitor la acest proiect, în urmă cu câteva luni, primarul orașului Ovidiu declara următoarele: „Vom achiziționa o autospecială pentru pompieri – bineînțeles cu tot ce înseamnă dotări aferente. Încercăm să echipăm complet tot ceea ce înseamnă serviciul voluntar cu echipamente de protecție. Vom achiziționa prin acest proiect o ambulanță de tip B, vom elabora chiar și o hartă digitală pentru situații de urgență, zonele potențiale, riscuri naturale de calamități – astfel încât echipa de voluntari și echipa noastră de simulări și de tot ceea ce înseamnă antrenament să știm exact zona cu potențial de risc și să putem ajunge cât se poate de rapid”.

Sursa: https://ziarulamprenta.ro