600 de elevi din Constanța vor învăța despre alimentația sănătoasă prin programul „Sănătatea începe din farfurie” derulat de un hipermarket din Romania.

Pentru al noulea an consecutiv, hipermarketul împreună cu Chef Cezar Munteanu, derulează programul „Sănătatea începe din farfurie”, prin care aduce educația gastronomică în școli și urmărește să promoveze obiceiuri de mâncat sănătoase în rândul copiilor.

Astazi, 23 mai, Chef Cezar și prietenii săi se afla la Școala Gimnazială nr. 2 din Ovidiu, unde s-a întâlnit cu 200 de elevi ai școlii, însoțiți de cadre didactice. Maine, 24 mai, o altă întâlnire – la care vor participa 220 de elevi și 8 profesori – va avea loc la Școala Gimnazială nr. 1 din comuna Valu lui Traian.

În total, aproximativ 10.000 de elevi din clasa pregătitoare până în clasa a IV-a din toată țara s-au înscris anul acesta în program. Copiii vor învăța să cunoască alimentele și produsele naturale și să aleagă conștient o dietă mai sănătoasă. Egida programului este „Copiii sănătoși de astăzi sunt adulții sănătoși de mâine”.   

Sursa: http://www.radioconstanta.ro