?In urma discutiilor si intrebarilor aparute in spatiul public, cu privire la gestionarea serviciilor de salubrizare de pe raza UAT OVIDIU, facem urmatoarele precizari legate de modul in care primaria poate interveni in remedierea acestor probleme. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de aceste neconcordante in functionare ( dar care nu tin de neglijenta sau nepasarea administratiei publice locale) si asiguram locuitorii orasului ca facem toate demersurile, legale, necesare imbunatatirii acestor servicii. Drept urmare mentionam:

✅primaria orasului Ovidiu este parte din proiectul ,, Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Constanța’’ (SMID Constanța) (https://www.adidobrogea.ro/proiect/descriere/), proiect in care UAT Ovidiu are calitatea de beneficiar, sens in care au fost deja demarate procedurile legale de licitatie pentru desemnarea operatorului zonal de gestionarea serviciilor de salubrizare. https://www.adidobrogea.ro/proiect/activitati/

✅acest fapt conduce la imposibilitatea achizitionarii prin orice mijloace a echipamentelor necesare desfasurarii in conditii optime a acestei activitati, echipamentele fiind deja achizitionate in numele beneficiarului – Orasul Ovidiu de catre reprezentantii ADI DOBROGEA, care le au in gestiune, drept urmare orasul Ovidiu riscand o dubla finantare prin achizitionarea oricaror echipamente (masini de gunoi, pubele, masini de spalat etc.), altele decat cele cuprinse deja in proiect, situatie in care ar trebuie sa raspunda contraventional sau penal pentru dubla accesare a fondurilor cu finantare din alte surse.

✅Potrivit Statutului Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara “Dobrogea” a judetului Constanta (https://www.adidobrogea.ro/…/2019/03/STATUT_ADI_Dobrogea.pdf) orasul Ovidiu are calitatea de membru alaturi de celelalte UAT-uri din zona de Sud Est.

✅In scopul detalierii fazelor de implementare ale acestui proiect si pentru o mai buna informare a stadiului, este necesar sa fie accesat site-ul ADI DOBROGEA: http://www.adidobrogea.ro/…/Anexa-6-Documentul_de_Pozitie.p…, documentul de pozitie prezentat in Anexa nr. 6 prezentand in mod detaliat scopul si rezultatele acestui proiect.