În cadrul ședinței de Consiliu Local Municipal Constanța din data de 15 octombrie a fost aprobată transformarea RATC în compania CT Bus.

Ulterior aprobării proiectului, Decebal Făgădău a declarat că va propune primarilor din localitățile limitrofe, Cumpăna, Năvodari, Valu etc., să devină asociate în companie, așa încât, pe viitor, să existe trasee și între Constanța și aceste localități, cu autobuzele CT Bus.

”Până la finele lunii, voi avea o întâlnire cu primarii din Năvodari, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Ovidiu, Valu lui Traian, Cumpăna, Agigea și le voi propune edililor ca, împreună, să înființăm o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară pentru transport. Urmând ca, în funcție de posibilitatea de a asigura anumite trasee, să le propun delegarea contractului, așa cum facem noi, către compania CT Bus SA. Propunem comunităților din jurul Constanței să devină acționari la compania noastră și să avem o singură companie de transport pentru această zonă, inima județului Constanța și un pol important în ceea ce privește mobilitatea românilor. Nu putem face lucrurile acestea peste noapte. Este bine să stabilim o direcție în care mergem cu toții”, a spus Decebal Făgădău.

https://www.facebook.com/replica.deconstanta/videos/2545111629108706/

Sursa: https://www.replicaonline.ro