În urmă cu câteva zile v-am informat că Moș Crăciun a venit special din Laponia pentru a-i bucura pe copiii din Ovidiu și localitățile învecinate.

Detalii despre acest eveniment găsiți în textul de mai jos, care a fost postat în urmă cu câteva zile în paginile ziarului ordinea.ro. 

Atunci scriam despre cadourile achiziționate de către primăria orașului pentru toți elevii și cadrele didactice, dar fără a da prea multe detalii despre acestea.

Acum vă putem spune cum anume s-a ajuns la oferirea de cărți pentru toată lumea. S-a plecat de la ideea că anul acesta a fost declarat ”anul cărții”. Este important de amintit că, încă de când a fost desemnat drept primar al orașului Ovidiu, George Scupra și-a propus o strategie pe care puțini aleși o promovează: aceea de a aduce un plus de educație tuturor. Iar acest lucru l-a demonstrat prin toate activitățile și proiectele susținute de Primăria Ovidiu în domeniul cultural. 

Tocmai din aceste considerente, anul acesta a luat decizia ca toți copiii, începând cu cei de gradiniță și până la cei din clasa a XII-a (aproximativ 1800 de copiii) să primească cărți și dulciuri. Și să nu vă imaginați că s-a cumpărat câte o carte pentru un copil. Nu! Fiecare copil va primi câte o cutie personalizată, în care sunt câte mai multe cărți (între 5 și 6 cărți) educative și dulciuri. 

Pentru fiecare categorie de vârstă au fost alese cărți educative, care să îi ajute pe elevi în susținerea examenelor, dar și cărți de literatură universală. Prețul unui pachet este de 50 lei. Este important de menționat că toate cărțile au fost alese în colaborare cu Editura Litera.

Pentru copiii de la grădiniță și cei din clasele I-IV, cadourile vor fi date la casa lui Moș Crăciun, iar pentru restul vor fi distribuite pe clase.

Cărți au fost pregătite și pentru cadrele didactice și personalul auxiliar de la grădinițe, școli și liceu din toate localitățile orașului Ovidiu (Ovidiu, Poiana și Culmea). Este vorba despre 170 de pachete cu cărți – Istoria României și a Moldovei. 

Zilnic sunt programați copii pe clase la casa lui Moș Crăciun – acolo, cei mici pictează, scriu scrisoarea Moșului în atelierul de creație, apoi  primesc cadoul și fac poze cu Moș Crăciun. De asemenea, fiecare copil primește gratuit o poză și se distrează câte o oră în parc, dându-se în trenuleț și în carusel.

Sursa: www.ordinea.ro