Surse demne de încredere au precizat că şcolile din România se vor închide începând de miercuri, 11 martie. Cel mai probabil, acestea vor fi închise timp de o săptămână.

La ora transmiterii acestei știri, ședința Comitetului este în desfășurare.

Potrivit surselor g4media.ro, unul dintre scenariile de lucru de la nivelul Ministerului Educației este modificarea structurii anului școlar, prin devansarea vacanței de Paști.

Un pic mai devreme am precizat că Raed Arafat  a propus, în numele Grupului de Suport Tehnico Ştiinţific privind gestionarea Bolilor înalt contagioase închiderea unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional, începând din data de 10.03.2020 până la data de 21.04.2020.

Rămâne de văzut concret de când se vor închide şcolile.

Update: În cursul acestei seri, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a anunțat că instituțiile de învățământ se vor închide în perioada 11- 22 martie. În cazul în care situația o va impune, perioada de suspendare a cursurilor se va prelungi.

Premierul Ludovic Orban a spus că există un risc crescut de răspândire a virusului în acest moment, dat fiind faptul că multe persoane din  Italia au decis să revină în România.

”Este vorba de 8 zile de curs, vrem să vedem evoluția în ceea ce privește numărul de diagnostice. Grija noastră principală este de a-i feri pe elevi de orice risc de contaminare”, a spus Ludovic Orban.