lacul siutghiol vedere de sus cu insula lui ovidiu

La câțiva kilometri de Constanța, Ovidiu este localitatea care a intrat în top 3 comunități din județ raportat la valoarea banilor europeni și guvernamentali atrași. În 2018, când au primit semnătura cele mai importante proiecte, fiecărui locuitor îi reveneau 390 de euro din fonduri europene, adică un total 4,8 milioane pe diverse proiecte. Este și unul dintre motivele care a pus orașul Ovidiu pe harta unor investitori celebri din zonă.

„Purtăm numele poetului Ovidiu, dar mai avem cel puțin două branduri puternice, în viață, branduri naționale și internaționale. Ne mândrim cu Gheorghe Hagi și cu Academia Gheorghe Hagi, care este în Ovidiu, o investiție privată serioasă care continuă, pentru că în acest moment investește în încă 7 terenuri, tocmai pentru că se dezvoltă cu tot ceea ce înseamnă Academia Gheorghe Hagi din Ovidiu. Și apoi, Simona Halep, mai nou, vine și investește în Ovidiu, în satul Culmea, într-o cramă deosebită”, spune George Scupra, primarul orașului Ovidiu.

Groapă de gunoi transformată în spațiu de agrement

6,4 milioane de lei au transformat ceea ce era groapa de gunoi improvizată a orașului într-o zonă de agrement și promenadă pe malul lacului Siutghiol, la care se adaugă alte 14 milioane pentru conservarea sitului arheologic roman descoperit în zonă. Turiștii vor putea vedea castrul care proteja apeductele romane ce duceau spre vechiul Tomis.

Sursa: https://www.digi24.ro