Timp de trei zile, în perioada 27-29 septembrie, în Sala de Sport a orașului Ovidiu, s-a desfășurat Campionatul Național de haltere pentru juniori I (sportivi sub 20 de ani). La competiția organizată de Primăria Orașului Ovidiu, prin Clubul Sportiv Orășenesc Ovidiu, în parteneriat cu Federația Română de Haltere, au participat 110 sportivi de la 28 de cluburi din întreaga țară.
Clubul Sportiv Orășenesc Ovidiu a înscris în concurs trei sportivi, Ioana Țurcanu, Gabriela Țurcanu și Ionuț Tucă, antrenați de Eduard Simineanu. La finalul competiției, cei trei reprezentanți ai clubului din Ovidiu au cucerit 9 medalii, dintre care 4 de aur și 5 de argint. La categoria 102 kilograme, Ionuț Tucă (18 ani) a câștigat titlul de campion național în toate cele trei probe, smuls, aruncat și total, adjudecându-și astfel trei medalii de aur. La categoria 87 de kilograme, Gabriela Țurcanu (18 ani) a cucerit un titlu de campioană națională, medalie de aur în proba de aruncat, și două medalii de argint în probele de smuls și total. La categoria 76 de kilograme, Ioana Țurcanu (16 ani) a obținut trei medalii de argint, în probele de smuls, aruncat și total.
La inițiativa Primarului Orașului Ovidiu, George Scupra, Consiliul Local Ovidiu a aprobat prin vot, în data de 29.09.2022, o hotărâre de consiliu privind premierea sportivilor și antrenorului de la CSO Ovidiu pentru performanțele obținute în cadrul Campionatului Național de haltere pentru juniori I. Cei doi campioni naționali, Ionuț Tucă și Gabriela Țurcanu, și antrenorul Eduard Simineanu vor fi recompensați cu câte 1.500 lei, iar vicecampioana națională Ioana Țurcanu cu 1.000 lei.
Felicităm și cu această ocazie sportivii și îi urăm succes sportivului Ionuț Tucă care va reprezenta România la campionatul european ce se v-a desfășura în luna octombrie.