Halterofilul de la CSO Ovidiu concurează sâmbătă pentru un loc pe podiumul continental

Ziua mult așteptată de Ionuț Tucă și întreaga echipă de la CSO Ovidiu a sosit. Sportivul în vârstă de 18 ani luptă sâmbătă, de la 11.30, pentru o medalie europeană la Campionatul European de haltere pentru juniori și tineret, care are loc la Durres, în Albania. Halterofilul de la CSO Ovidiu a ajuns în urmă cu două zile în orașul albanez, a făcut un antrenament de acomodare, iar ziua de vineri și-a dedicat-o odihnei. Triplu campion național în urmă cu aproape o lună, Ionuț Tucă are drept obiectiv o clasare în primele 6 locuri, dar atât sportivul, cât și antrenorul său, Eduard Simineanu, speră la un loc pe podium la categoria 96 kilograme la juniori I.

“Va fi un concurs dificil, mai ales că este primul meu an la această categorie de vârstă, sub 20 ani. Condițiile sunt foarte bune și sunt pregătit să lupt. Va fi greu să câștig o medalie, astfel că primul obiectiv este să intru în primii șase”, a spus Ionuț Tucă. Sportivul are în palmares două titluri europene, câștigate în 2019, la categoria de vârstă sub 15 ani, dar vine după doi ani în care s-a confruntat cu probleme medicale.

La Durres, halterofilul de la CSO Ovidiu se va duela cu un coleg din lotul național al României, constănțeanul Darius Ștefan Tătaru. Sportivul de la CS Farul, antrenat de tatăl său, Aurel Tătaru, cel care o pregătește și pe Bianca Dumitrescu, triplă medaliată cu bronz la tineret, se află și el în primul an la această categorie de vârstă, împlinind 18 ani în decembrie. „Sunt șanse la o clasare în primele șase locuri, dar va fi dificil, pentru că va concura împotriva unor sportivi care au deja 20 ani și experiență la acest nivel. Nimic nu este însă imposibil”, a explicat Aurel Tătaru.

La start întrecerii vor prezenți alți 14 sportivi, Garik Karapetyan (Armenia), Emre Ozturk (Turcia), Oleh Nikolaienko (Ucraina), Joen Sjoblom Vikingsson (Suedia), Tamenkhan Babayev (Azerbaidjan), Lasha Taktakishvili (Georgia), Jessy Graillot (Franța), Filip Betran (Serbia), Myren Madden, Drew Burns (ambii din Marea Britanie), Bruno Soto Fernandez (Spania), Shane Rocke (Irlanda) și Konstantinos Hlothakis (Grecia).

Concursul poate fi urmărit în direct pe linkul: https://www.facebook.com/ewfsport.