Printr-un act normativ intrat în vigoare recent (HG 714/26.05.2022), autoritățile centrale au introdus obligativitatea pentru persoanele fizice și juridice de a declara la Primărie sistemele individuale autorizate pentru colectarea și epurarea apelor uzate (fose septice).
În baza acestor declarații, Primăria Orașului Ovidiu va alcătui o situație centralizată care va fi utilizată de instituțiile abilitate în domeniul protecției mediului.
Prin urmare, atât persoanele fizice cât și juridice, care au pe proprietăți astfel de sisteme individuale autorizate pentru colectarea și epurarea apelor uzate (bazine de colectare, cum sunt fosele septice, toalete cu bazine, etc) trebuie să depună la Primăria Orașului Ovidiu până în data de 30.11.2022 un formular completat, disponibil pe site-ul www.primariaovidiu.ro la secțiunea MEDIU.
Obligația se aplică atât sistemelor existente în gospodării, cât și în cazul celor care urmează să fie construite!
După completare, formularul se poate depune prin mijloace electronice, pe adresa primariaovidiu@gmail.com.
Pentru satele Poiana si Culmea va rugam contactati operatorul la nr. de tel 0730.452889.
În cazul celor care nu utilizează mijloacele electronice, puteți găsi formularul tipărit la registratură în cadrul primăriei.
După completare, acestea se vor depune la registratura primăriei pentru a primi număr de înregistrare, dovada că s-au achitat de această obligație.
Precizăm că legislația prevede amenzi între 5.000 și 10.000 lei în cazul persoanelor fizice și juridice care nu vor depune această declarație.