Primarul George Scupra a dezvăluit pentru CTSport.ro că Primăria Ovidiu va demara în viitorul apropiat construcția unui complex dedicat sportului pe o suprafață de jumătate de hectar, donată de Gheorghe Hagi
În ultimul deceniu, Clubul Sportiv Ovidiu a crescut atât din punct de vedere al numărului de secții, dar și al sportivilor legitimați și al celor care fac performanță la cel mai înalt nivel. Împreună cu Consiliul Local Ovidiu, Primarul George Scupra s-a preocupat în permanență să le ofere copiilor din oraș oportunități de a face sport, colaborând strâns cu școlile și liceul din localitate. Edilul a dezvăluit, în exclusivitate pentru ctsport.ro, că s-a demarat un proiect pentru construirea unui nou complex sportiv, în zona Academiei Hagi, pe un teren cu o suprafață de o jumătate de hectar, donat chiar de Gheorghe Hagi către orașul Ovidiu.
– Clubul Sportiv Ovidiu s-a dezvoltat mult în ultimul deceniu, reușind să dea campioni atât pe plan național, cât și internațional. Principalul obiectiv totuși îl reprezintă sportul de masă.
– Ținem cont de ceea ce-și doresc copiii, avem discuții în fiecare an. Încercăm în permenanță să aducem o nouă secție sportivă și, dacă vedem că nu sunt doritori pentru sportul respectiv, renunțăm. Există o legătură permanentă cu școlile, cu liceul și ne focusăm, în primul rând, pe ceea ce le place celor mici. Sportul este gratuit pentru toți copiii. Practic, la începutul fiecărui an școlar, primesc o listă cu toate sporturile și activitățile culturale și își aleg o secție, două, atât cât le permite timpul. Știți cum sunt copiii! Vin la un sport, iar după o perioadă se răzgândesc. De exemplu, nu mai vor karate, vor haltere sau baschet. Sunt mereu în căutări, pentru alte experiențe, alți colegi, alte oportunități de dezvoltare. În timp, își aleg un curs, se stabilizează și își aleg un sport sau un cerc cultural, unde încearcă să facă performanță.
– Și performanța a venit la Ovidiu la mai multe sporturi.
– Da, avem mai multe exemple, pe lângă haltere, secție care a dat un campion european. La rugby, ne batem deja, de la egal la egal, cu marile echipe din țară. La fel, handbal. Ne nu mai batem cu echipe de talia noastră, de mici orașe sau comune. În acest moment, echipa noastră de junioare se luptă cu reprezentantele unor municipii, Tulcea, Brăila, Galați. Centre de tradiție, din orașe mari, cu bugete semnificativ mai mari.
– Clubul sportiv și autoritățile locale asigură condiții foarte bune pentru sportivi. Cum reușiți să susțineți această activitate?
– Nu reușim întotdeauna singuri, doar din bugetul local. La evenimentele sportive mai mari, reușim de fiecare dată să atragem sponsori, oameni din bussines din zona orașului Ovidiu, care vin cu drag, pentru că văd seriozitate, văd cât de mult își doresc copiii să facă sport, văd că se întâmplă lucruri și vin și rezultatele.
– Care sunt planurile de viitor?
– Deja gândim un proiect în parteneriat cu Academia Hagi. În urmă cu două luni, au făcut un act de donație către Primăria și Consiliul Local Ovidiu, o suprafață de teren destul de generoasă, o jumătate de hectar. Este o donație făcută de Hagi către orașul Ovidiu. Vrem să dezvoltăm un proiect, împreună cu Compania Națională de Investiții. Pentru tot ceea ce facem în sport în Ovidiu și tot ce ne dorim să realizăm, spațiul a devenit insuficient. Vom face un alt complex sportiv în zona Academiei Hagi, este un proiect fezabil și, probabil, în 2-3 ani vom avea acolo o sală mult mai mare și vom putea derula activități mai complexe. Așa cum am avut la Ovidiu un campionat național de haltere, de ce să nu ne gândim și la un campionat european?