Zeci de copii se antrenează sub îndrumarea antrenoarei Simona Chiroșca, la clubul susținut de autoritățile locale

Înființată în urmă cu aproape două luni, secția de baschet de la CSO Ovidiu a avut succes încă de la preselecția pentru formarea grupelor de copii. Dornici să facă mișcare, peste 100 de mici amatori de baschet au venit să-și testeze abilitățile. După o serie de antrenamente, 60 dintre ei au fost selecționați pentru a învăța baschetul sub îndrumarea antrenoarei Simona Chiroșca. “A fost surprinzător de plăcut. Am împărțit pliante la ambele școli, anunțând preselecția, și au venit la prima ședință 116 copii. La următoarea s-au prezentat 100, iar acum lucrăm pe categorii de vârstă și am selecționat în jur de 60 de copii. Sunt la început, dar vin cu drag la antrenamente, le place și acest lucru spune totul. Vin cu zâmbetul pe buze și pleacă fericiți la finalul antrenamentului. Nu poate decât să ne bucure acest lucru”, povestește antrenoarea.

Chiar dacă mulți dintre ei sunt un pic mai mari decât mingea de baschet, au învățat deja să descurce pe teren și fac exercițiile fizice cu voioșie. Desfășurate în sala de sport din Ovidiu, în condiții excelente, antrenamentele îmbină efortul și îndemânarea cu buna dispoziție. “Sunt câțiva foarte talentați, dar avem doar ceva mai mult de o lună de când am început. Se vede că sunt dornici să învețe”, explică Simona Chiroșca.

Înființarea secției de baschet face parte din proiectul autorităților locale de a dezvolta clubul local, CSO Ovidiu, și de a le oferi copiilor o oportunitate de a face mișcare și a aborda un mod de viață sănătos într-un cadru organizat. Este doar o parte din planul de implementare de sportului de masă pus în practică de Primăria Ovidiu, alături de celelalte secții ale clubului, fotbal, handbal, rugby, karate, gimnastică ritmică.

Copiii s-au acomodat rapid cu antrenoarea Simona Chiroșca, mai ales că aceasta are o experiență de peste un deceniu la nivel de baschet juvenil. “Am terminat Facultatea de Sport și Educație Fizică, am iubit sportul de mică. Mi-aș fi dorit să practic un sport de performanță, dar, venind din alt mediu, nu am avut ocazie să fac acest lucru. Îmi place foarte mult să lucrez cu copiii, de aceea am și ales această meserie. M-am specializat pe baschet și antrenez de 10 ani la minibaschet și baby baschet”, mărturisește antrenoarea.