Autoritățile locale și conducerea clubului asigură condiții excelente de pregătire pentru fetițele antrenate de Hermina Rusu

Înființată în urmă cu o lună, secția de gimnastică ritmică de la CSO Ovidiu are deja 50 de mici sportive care se antrenează sub coordonarea antrenoarei Hermina Rusu, fostă componentă a lotului național al României. Împărțite pe două categorii de vârstă 4-8 ani și 8-12 ani, fetițele se pregătesc în condiții foarte bune în Sala de Sport din Ovidiu, conducerea clubului și autoritățile locale achiziționând o saltea specială și obiectele necesare desfășurării antrenamentelor.

Selecția a fost una dificilă, ținând cont că au venit aproape 100 de copii, dornici să practice gimnastica ritmică. “Și eu, ca și multe dintre aceste fetițe, am început gimnastica ritmică la 5 ani. Am ajuns la lotul național, dar am decis să renunț după vârsta majoratului. Am ales calea antrenoratului, mi-am făcut ucenicia la București, unde am colaborat cu mai multe cluburi, dar acum este debutul meu ca principal. Au venit mulți copii la selecție, nici nu ne așteptam la un număr așa de mare. Am făcut o triere și, în acest moment, avem în jur de 50 de copii care vin la antrenamente”, explică Hermina Rusu.

În sala este liniștite și se aude doar vocea antrenoarei, care le explică fetițelor cu au de făcut. Încep exercițiile și, cu ajutorul fostei gimnaste, învață mișcările și reușita le aduce zâmbetul pe buze. “Ținta principală este să facă mișcare și ne bucurăm că au ales să vină la sala de sport. Nu am început de mult timp, dar deja se simte o disciplină în sală și pot să le învăț lucruri noi. Încă nu am început să lucrăm cu obiectele, suntem la acomodare și învață partea corporală. Abia apoi vom trece la celălalt capitol, cu obiecte, pentru că este un sport complex și trebuie să o luăm pas cu pas. Suntem pe drumul cel bun”, spune Hermina Rusu.

Emoțiile primului concurs vor veni, cel mai probabil, anul viitor, după ce vor stăpâni o parte din tehnici. “În mod normal, la 6 ani ar trebui să fie la categoria <mica gimnastă>, în competițiile oficiale, dar după 1-2 ani de pregătire. Probabil că anul viitor vor participa la primul lor concurs, dar unul mai ușor, cu cerc sau coardă. Sunt câteva fetițe cu calități fizice pe care se poate construi mai departe”, dezvăluie fosta gimnastă.